Maak kennis met Palmira, stylist en make-up artist

Limburger, wereldburger: als geboren en getogen Hasselaar is Palmira Proietti helemaal verknocht aan haar thuisbasis. Ook al vertoeft ze als zelfstandig stylist en make-up artist vaak in het buitenland, toch is een vast kantoor bij Smartspace handig voor meetings met klanten en teamleden
Maak kennis met Palmira, stylist en make-up artist
Palmira, iets zegt ons dat jij een drukke, maar wel ongelooflijk boeiende job hebt.

"Ha, daar heb je helemaal gelijk in. Ik denk dat ik nu ongeveer 8 jaar bezig ben, en het is nog altijd even spannend en afwisselend als in het begin. Ik organiseer shoots voor merken in de fashion- en beautywereld, ik mag creatieve concepten bedenken, opleidingen geven en mijn eigen team begeleiden. Geen enkele werkdag is voor mij hetzelfde."

"Smartspace is perfect voor wat ik doe. Zelfs als mijn team nog blijft groeien, kom ik hier niks tekort."

Je bent dus van een one-woman-brand uitgegroeid tot een bedrijf waar een heel team achter zit. Komen jullie hier dan allemaal gezellig samen in het kantoor in Hasselt?

"Wel, ik heb op dit moment één vaste werknemer in dienst: zij werkt fulltime vanuit ons kantoor bij Smartspace. De rest van het team bestaat uit freelancers die we inzetten naargelang de nood. Eén keer per maand komen we samen in de grote conference space, want daar is heel wat ruimte en kan je makkelijk presentaties geven. Bij de vorige meeting zat ik zelf in het buitenland en hebben we zo'n video call gedaan: dat ging supervlot."
Ben je ook vaak in je eigen kantoor te vinden?

"Zeker! Ons kantoor is echt multifunctioneel: ik gebruik het zelf als make-upstudio wanneer ik maar één iemand hoef op te maken, maar daarnaast kan ik er ook al mijn materiaal kwijt. Zodra ik meerdere mensen moet opmaken, boek ik gewoon een meeting space."

Het klinkt alsof je regelmatig van hot naar her loopt in het gebouw. Heb je dan ook veel contact met je medebewoners?

"Ja, dat is wel leuk, er is hier echt een soort kruisbestuiving. Je komt mensen tegen in de gang, je slaat een babbeltje, en dan ontdek je dat jullie elkaar op een of andere manier kunnen helpen. Er is sneller een vertrouwensband. Zo heeft een van de bewoners onlangs nog een nieuwe website voor mij gebouwd: ik had er eentje nodig, en hij kon die maken. Handig."
Maak kennis met Erwin van Transitie-Partners
Maak kennis met Erwin van Transitie-Partners
Volgens Erwin Driesen, één van de bezielers van Transitie-Partners, is de natuur een inspiratiebron als het gaat om duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen. Volgens ons kunnen bedrijven veel leren van de kameleon, om in een dynamische markt succesvol te zijn.
Maak kennis met Nick van BK-Ecosys
Maak kennis met Nick van BK-Ecosys
Na enkele jaren in de directie te zitten bij een bodemsaneringsdeskundige, richtte Nick samen met zijn collega Paul een eigen bedrijf op. BK-Ecosys werkt mee aan projecten over heel Vlaanderen, waaronder de reconversie van de iconische Opel-site, in opdracht van de Antwerpse Haven. Intussen huren ze al 2 jaar een fixed space bij Smartspace.