Maak kennis met Nick van BK-Ecosys

Na enkele jaren in de directie te zitten bij een bodemsaneringsdeskundige, richtte Nick samen met zijn collega Paul een eigen bedrijf op. BK-Ecosys werkt mee aan projecten over heel Vlaanderen, waaronder de reconversie van de iconische Opel-site, in opdracht van de Antwerpse Haven. Intussen huren ze al 2 jaar een fixed space bij Smartspace.
Maak kennis met Nick van BK-Ecosys
Nick, als zaakvoerder van BK-Ecosys heb je vast een afwisselende job. Hoe ziet die er precies uit?
“BK-Ecosys begeleidt haar klanten op het niet altijd makkelijke pad van milieuwetgeving, van bodemsaneringsprojecten tot geluids- en trillingenstudies, veiligheidscoördinatie, bouwcoördinatie, etc. We werken over heel Vlaanderen en doen delen van het veldwerk zelf, dus mijn dagen zijn alleszins supergevarieerd! Het leukste aan mijn job vind ik het contact met klanten en andere leden van het projectteam en het stelselmatig leren kennen van België door steeds meer projecten te draaien. Vroeger hadden we een veldwerker die in iedere regio wel de beste frituur kende!”

Jullie kozen voor Hasselt als uitvalsbasis. Waarom viel de keuze vervolgens op Smartspace?
“Voordat we de volledige klantenportefeuille van Ecosys, met een zetel in Hasselt, overkochten, werkten we al bijna 20 jaar voor hun klanten. Die keuze was dus snel gemaakt. Het kantoor heeft een open en modern karakter en biedt ons de juiste mogelijkheden voor onder andere postbedeling en vergaderruimtes. De centrale ligging en vlotte bereikbaarheid zijn natuurlijk ook enorme pluspunten voor onze collega’s en klanten! Vroeger werkten we vanuit een kantoor bij de zaakvoerder thuis, dus was onze eigen ruimte bij Smartspace meteen een verademing.”

“Onze mensen hebben graag een vaste plek waar ze ongestoord aan een dossier kunnen werken. Er is ruimte genoeg om rond te lopen en te overleggen indien nodig.”


Intussen zitten jullie hier al 2 jaar. En, wat is het verdict?
“We zitten hier goed! Momenteel huren we een fixed space. Onze mensen hebben graag een ruimte waar ze ongestoord aan een dossier kunnen werken, dus dit is ideaal. Er is bovendien plaats genoeg om rond te lopen en met de collega’s te overleggen waar nodig. Als het hele team aanwezig is, gaan we in een van de vergaderruimtes zitten. Binnenkort zullen we het atrium ook gebruiken voor opleidingen. Ons bedrijf blijft groeien, maar als Smartspace ons de nodige ruimte kan blijven bieden, zullen we zeker niet snel veranderen van kantoor.”
Maak kennis met An en Liesbeth van APPS Graphic Design
Maak kennis met An en Liesbeth van APPS Graphic Design
De sympathieke An en Liesbeth leerden elkaar kennen op de werkvloer. Toen de zaakvoerders beslisten om te stoppen met hun bedrijf, beslisten ze om samen een gloednieuw grafisch ontwerpbureau op te richten. APPS Graphic Design was geboren, en heeft al 3 jaar een plekje bij Smartspace.
Maak kennis met Ronald van Appeltants Consulting
Maak kennis met Ronald van Appeltants Consulting
Na 15 jaar gewerkt te hebben als consultant werd het tijd voor iets nieuws. Zo werd Appeltants Consulting geboren met Hasselt als uitvalsbasis. Al sinds oktober 2019 heeft het consulting bureau een plekje bij Smartspace.