Amper een jaartje geleden ging Karen als office manager aan de slag bij recruitmentbureau Topangels. Haar allereerste opdracht? Op zoek gaan naar een geschikte office space voor het gloednieuwe kantoor in Hasselt. Al bleek dat niet meteen een zware klus: "Nee hoor, lang heb ik niet gezocht."
En, Karen, jullie zitten nu ongeveer een jaartje in Hasselt. Hoe bevalt het je hier?

"Super! Het is dan ook een fijne stad, hé? Zelf ben ik ook van hier, dus toen ik werd aangenomen bij Topangels als verantwoordelijke voor het nieuwe kantoor in Limburg, heb ik niet lang getwijfeld om Hasselt als uitvalsbasis te kiezen."

"Hoe vaak we hier zijn, verschilt van week tot week. Maar het is fijn om een vaste basis te hebben."

Dus je mocht zelf kiezen waar jullie kantoor zich zou bevinden? Waarom ben je uiteindelijk bij Smartspace beland?

"Ja, klopt. Mijn collega en ik hebben meerdere bedrijvencentra in de regio bezocht, maar we waren het er eigenlijk vrij snel over eens dat we een kantoor bij Smartspace zouden huren. Andere centra vond ik zelf nogal druk en minder goed gelegen. Ik had geen zin om lang in de file te staan telkens als ik naar kantoor zou moeten, zeker aangezien ik vaak op de baan ben om kandidaten te interviewen of om klanten te ontmoeten. Bij Smartspace heb je dat probleem totaal niet: de kantoren zijn hier heel goed bereikbaar."
Jullie werken op dit moment vanuit een fixed space. Was dat een bewuste keuze?

"Wel, we hebben ook even gekeken naar zo'n flex space. Omdat we voorlopig maar met z'n tweeën zijn, was dat zeker ook een interessante optie. Dan heb je wat meer die coworking vibe, en dat sprak ons wel aan. Maar eerlijk, zelf heb ik toch liever een vaste werkplek waar ik m'n spullen kan laten liggen. Een beetje om dezelfde reden als wat ik al eerder zei: ik ben veel onderweg, dus dan hoef je niet altijd een hele verhuis te doen. Maar dat hangt natuurlijk gewoon van je eigen voorkeuren af."

En wat brengt de toekomst? Gaan jullie aan 'gezinsuitbreiding' doen of blijven jullie nog even gezellig met z'n tweeën werken?

"Toevallig wel, eigenlijk: over een maand zal er hier bij ons een derde persoon starten. Om die reden hebben we onlangs nog gevraagd of we in het gebouw een groter kantoor kunnen krijgen. Dat was geen enkel probleem. Je kan nooit voorspellen hoe het loopt, maar op dit moment zitten we hier echt heel goed."
Maak kennis met Seher van Letrad Consulting
Maak kennis met Seher van Letrad Consulting
Met haar bedrijf Letrad helpt Seher particulieren en bedrijven met juridische bijstand én beëdigde vertalingen. Ze koos voor een fixed space bij Smartspace in Hasselt om haar klanten in alle discretie te kunnen ontvangen.
Maak kennis met Christophe van CoreSolutions
Maak kennis met Christophe van CoreSolutions
Bij CoreSolutions helpen Christophe en zijn team bedrijven operationeel te ontlasten zodat deze zich beter kunnen focussen op hun core business. Dat doen ze sinds kort vanuit een fixed space bij Smartspace in Hasselt, waar ze vooral de ligging en interessante netwerkmogelijkheden kunnen smaken.