Maak kennis met Jean-Marie van TBO

Jean-Marie en zijn team staan elk jaar op de eerste rij bij de festivals. Niet als toeschouwer, maar wel als crewcateraar. Zijn bedrijf TBO heeft al anderhalf jaar zijn uitvalsbasis bij Smartspace in Hasselt.
Maak kennis met Jean-Marie van TBO
Kun je wat meer vertellen over je bedrijf TBO?
“TBO is een cateringbedrijf gespecialiseerd in crewcatering voor grote Belgische muziekevenementen. Onze klanten zijn grote Belgische festivals zoals Graspop, Pukkelpop, Tomorrowland … Ons werk is zeer seizoensgebonden: het seizoen start in mei en loopt tot september. Tijdens dat festivalseizoen werken we rond de twintig uren per dag. Geen beroep voor groentjes!”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een bedrijf te starten in crewcatering?
“Het is geen idee dat plots ontstond, maar we zijn er als het ware ingerold. Mijn zoon is traiteur en via kennissen merkten we dat er een vraag was naar gespecialiseerde bedrijven in crewcatering. Ondertussen zijn we al bezig sinds 2017 en hebben we toch al heel wat crewleden van lekker eten kunnen voorzien.”
“Het leuke aan Smartspace zijn de vergaderzalen die we kunnen gebruiken. Handig als we een meeting met externen hebben.”
Hoe komt Smartspace kijken in dit plaatje?
“Buiten het seizoen zijn er nog heel wat dingen die moeten gebeuren. We hebben dan soms ook kleinere events zoals optredens in het Sportpaleis die we verzorgen. De keuze voor Smartspace was vlug gemaakt. Het is centraal gelegen en dus makkelijk bereikbaar. We zijn allemaal afkomstig van Hasselt dus dat is ideaal! Het leuke aan Smartspace is dat er ook vergaderzalen zijn die we kunnen gebruiken. Handig als we een vergadering hebben met meerdere mensen.”
Maak kennis met Mark van Sohuman en Golden Feet
Maak kennis met Mark van Sohuman en Golden Feet
In de zomer van 2020 ging Mark op zoek naar een kantoorruimte voor zijn twee opleidingscentra Sohuman en Golden Feet. De verhalen van de andere ‘bewoners’ van Smartspace inspireerden hem zodanig, dat hij nu zélf op deze website prijkt!
Maak kennis met An en Liesbeth van APPS Graphic Design
Maak kennis met An en Liesbeth van APPS Graphic Design
De sympathieke An en Liesbeth leerden elkaar kennen op de werkvloer. Toen de zaakvoerders beslisten om te stoppen met hun bedrijf, beslisten ze om samen een gloednieuw grafisch ontwerpbureau op te richten. APPS Graphic Design was geboren, en heeft al 3 jaar een plekje bij Smartspace.