Maak kennis met Christophe van CoreSolutions

Bij CoreSolutions helpen Christophe en zijn team bedrijven operationeel te ontlasten zodat deze zich beter kunnen focussen op hun core business. Dat doen ze sinds kort vanuit een fixed space bij Smartspace in Hasselt, waar ze vooral de ligging en interessante netwerkmogelijkheden kunnen smaken.
Maak kennis met Christophe van CoreSolutions
Christophe, kan je kort schetsen wat je doet met je bedrijf CoreSolutions?
“Bij CoreSolutions ontzorgen we bedrijven van hun operationele lasten, waaronder IT-services, digitalisering en software-automatisatie, optimalisatie van administratieve processen, winkelautomatisatie en webdesign. Door die dingen voor de klant uit te voeren, zorgen we er dus eigenlijk voor dat bedrijven zich kunnen focussen op hun core business, waar zij net heel goed in zijn. We zijn gestart in 2017, maar het begon pas echt hard te gaan toen we een IT-provider met bijhorende cloud- en telecomsystemen hebben overgenomen in de zomer van 2020. Midden in de pandemie, dus werkte iedereen initieel van thuis uit. Ondanks dat we de thuiswerkvisie zeer sterk aanmoedigen, geloven we toch ook in een goede balans met een fysiek kantoor en mensen om ons heen. Bovendien is het ook leuk dat er een plaats is waar klanten en leveranciers steeds welkom zijn voor een bakje koffie of een professionele meeting, vandaar Smartspace.”

“Smartspace is een interessant netwerkconcept: ik verwacht dat er in de toekomst nog mooie samenwerkingsverbanden zullen ontstaan.”

Waarom heb je gekozen voor een kantoorruimte bij Smartspace?
“Naast de vlotte bereikbaarheid en de zichtbaarheid van het kantoor, vond ik Smartspace een heel leuke en rustgevende uitstraling hebben. En dat bleek een juist gevoel! We zitten hier nog maar pas, maar we hebben het al helemaal naar onze zin, en bovendien hebben we al enkele toffe buren ontmoet. Smartspace is dus ook een heel interessant concept om te netwerken: net omdat hier veel bedrijven bij elkaar zitten, kunnen er boeiende samenwerkingsverbanden ontstaan.”

Je hebt een fixed space. Waarom koos je voor een privékantoor?
“Zoals het echte IT’ers betaamt, wordt er vaak met de bijhorende hardware gewerkt. Dan is het natuurlijk handig als we die gewoon kunnen laten staan op kantoor. Ook bereiden we soms materialen voor die later naar klanten gaan, en in onze fixed space kunnen we die veilig achter slot en grendel bewaren. We kozen wel voor een flexibele bureauopstelling, zodat meerdere mensen kunnen genieten van een volledig ingerichte werkplek.”
Maak kennis met Palmira, stylist en make-up artist
Maak kennis met Palmira, stylist en make-up artist
Limburger, wereldburger: als geboren en getogen Hasselaar is Palmira Proietti helemaal verknocht aan haar thuisbasis. Ook al vertoeft ze als zelfstandig stylist en make-up artist vaak in het buitenland, toch is een vast kantoor bij Smartspace handig voor meetings met klanten en teamleden.
Maak kennis met Mark van Sohuman en Golden Feet
Maak kennis met Mark van Sohuman en Golden Feet
In de zomer van 2020 ging Mark op zoek naar een kantoorruimte voor zijn twee opleidingscentra Sohuman en Golden Feet. De verhalen van de andere ‘bewoners’ van Smartspace inspireerden hem zodanig, dat hij nu zélf op deze website prijkt!